ADAPTOARE FRANE

Odata cu aparitia sistemului de franare pe disc si avantul luat, au aparut si multe standarde de montare a etrierilor pe furca sau pe cadru. Două standarde au rămas pe piaţă mai multă vreme: standardul IS (International Standard) de 52 mm şi standardul PM (Post Mount) de 74 mm, fiecare cu avantajele şi dezavantajele sale.
Este recomandat ca adaptorul etrier pentru frână să fie compatibil cu etrierul și cu sistemul de frânare al bicicletei tale. De aceea, este recomandat să alegi un adaptor de la același producător ca și frânele tale, pentru a asigura o compatibilitate perfectă și o funcționare optimă a întregului sistem de frânare.
Standardul IS este un standard ce prezintă orificii de prindere din direcţia laterală pe furcă şi cadru, prinderea etrierului de frână fiind făcută cu ajutorul unui adaptor. Adaptorul diferă în funcţie de diametrul discului de frână ales. Adaptorul se prinde pe cadrul bicicletei cu două şuruburi din lateral, iar etrierul de adaptor cu două şuruburi frontal. Marele avantaj al acestui tip de prindere este că etrierul nu este prins cu şuruburile direct de cadru sau furcă, iar în cazul în care şuruburile de prindere se slăbesc şi apare joc, se distruge filetul adaptorului care este uşor de schimbat. Dezavantajul este necesitatea adaptorului în orice situaţie şi o greutate mai mare a sistemului datorită numărului mare de şuruburi – 4.

Standardul Post Mount este cel mai răspândit standard la ora actuală. Acesta este conceput astfel încât etrierul de frână să se ataşeze de furcă sau de cadru direct cu şuruburi, fără a fi nevoie de un adaptor în cazul în care se foloseşte mărimea minimă de disc de frână. Prinderea etrierului se face cu două şuruburi direct în orificiile filetate ale furcii sau cadrului. Un dezavantaj al acestui sistem este că dacă se slăbeşte tensiunea din aceste şuruburi, se poate deteriora filetul intern de pe cadru, acesta fiind foarte greu şi uneori imposibil de reparat.


RECOMANDARE : PENTRU A GASI RAPID PRODUSUL DORIT, VA RECOMANDAM SA UTILIZATI FILTRELE DE CAUTARE

Afiseaza: 1-14 din 14 produse

 Filtre

Suport clienti 9:00-17:00

+40720970774 contact@sportdeals.ro
425 097

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!