CAMERE 12 inch

Desi pare simplu, alegerea anvelopelor pentru bicicleta este una dintre cele mai grele decizii de luat. Anvelopa este componenta ce face legatura intre bicicleta si suprafata de rulare. Siguranta in manevrare, tractiunea sau aderenta, dar si confortul si increderea in utilizare depind de alegerea corecta a anvelopelor.
Fiecare anvelopa este construita cu un scop precis : sa ajute bikerii la discipline precum downhill, cross country, trial, freerider, trekking, viteza sau oras. Anvelopele, din punct de verede constructiv, se impart in trei categorii : normale, pliabile si tubeless. Anvelopele normale sunt cele clasice. Anvelopele pliabile nu au sarma ca si componenta a talonului, deci le poti impacheta/plia cum iti doresti. Cand le cumperi nu primesti o anvelopa rotunda, rigida ci una compactizata, eventual impachetata intr-o cutie. Avantajul acestor anvelope pliabile fata de cele clasice este greutatea net inferioara, lipsa sarmei din compozitie scazand greutatea totala. Anvelopele tubeless sunt identice celor de la automobile : nu au camera, fapt care duce la o scadere a greutatii totale a unei roti. De mentionat este ca utilizarea acestui tip de anvelopa necesita o janta care sa suporte un astfel de cauciuc : jante tubeless. 
Tot in alegerea corecta a anvelopelor trebuie sa tineti cont de terenul de rulare si conditiile meteo, profilul crampoanelor si latimea acestora fiind factori determinanti in alegere.
Si ultima, dar nu in ultimul tand, presiunea de umflare a anvelopelor. Acelasi model de anvelopa se comporta diferit, in conditii de presiunea de umflare si terenul pe care ruleaza diferite.
In concluzie, cand alegi o anvelopa tine cont de cele de mai sus si nu face rabat la calitate, fiind, pe langa un factor care ridica performanta de rulare a bicicletei si un facttor de siguranta.

Suport clienti 9:00-17:00

+40720970774 contact@sportdeals.ro
425 097

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!