PIPE GHIDON

Pipa este piesa care conectează ghidonul de axul furcii şi este piesa care permite cel mai uşor obţinerea unei poziţii adecvate pe bicicletă în funcţie de ciclist, de mărimea cadrului, tipul bicicletei, genul de utilizare la care va fi supusă şi, nu în ultimul rând, de preferinţele personale ale utilizatorului.
Alegerea unei pipe adecvate este foarte importantă deoarece această piesă mică şi neglijată de multe ori poate să schimbe radical comportamentul unei biciclete şi poate să transforme uşor pedalatul dintr-o plăcere într-un chin.
Principalele dimensiuni caracteristice ale pipei care influenţează comportamentul bicicletei sunt lungimea şi unghiul, ele fiind compatibile şi cu diferite tipuri de furcă. De asemenea, în general se mai poate regla poziţia pipei pe verticală, aceasta putând fi urcată sau coborâtă.
Lungimea pipei are în primul rând rolul de a da lungimea cockpit-ului, a „postului de conducere”, respectiv distanţa dintre şaua bicicletei şi ghidon. Această distanţă determină atât poziţia ciclistului cât şi balansul greutăţii pe bicicletă. A doua dimensiune importantă a pipei este unghiul, care dă înălţimea la care este poziţionat ghidonul. În general pipele care au un anumit unghi se pot folosi şi invers, obţinând unghiul respectiv inversat, singurul impediment fiind grafica la unele modele. Unghiul pipei schimbă poziţia ciclistului, aceasta putând fi mai aplecată pentru unghiuri puternic negative sau mai dreaptă şi mai relaxată pentru unghiuri mici sau pozitive. Poziţia corectă este dată tot de disciplina de ciclism practicată. 
Alegerea şi reglajul pipei este un subiect complex, care nu depinde doar de formule şi de măsurători ci, într-un final, depinde şi de preferinţele fiecăruia. 

Afiseaza: 1-24 din 46 produse

 Filtre

Suport clienti 9:00-17:00

+40720970774 contact@sportdeals.ro
425 097

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!