SCAUNE AUTO I-SIZE

In alegerea unui scaun auto, pe langa siguranta conferita este important sa optati pentru un produs care se potriveste marimii copilului dvs. Cea mai populara metoda de categorizare a fost pana acum cea pe grupe de greutate insa scaunele iSize propun alegerea unui scaun auto pe baza inaltimii copilasului. Ce altceva este diferit la scaunele iSize?

iSize sau standardul de siguranta R129 este un act normativ lansat in 2013 bazat pe noi metode de testare ale scaunelor auto, inclusiv in ceea ce priveste testele de impact. Astfel, in locul utilizarii greutatii copilului ca mijloc de a determina dimensiunea potrivita a scaunului auto se va lua in considerare inaltimea acestuia. Pe langa acest mod diferit de a categoriza scaunele auto, standardul iSize a adus urmatoarele imbunatatiri in materie de siguranta:
- punerea accentului pe protectia la impact lateral si frontal pentru prevenirea ranilor de la nivelul capului si gatului;
- impunerea instalarii si folosiri cu spatele la sensul de mers (cel mai sigur mod de utilizare al scaunului auto) pana la varsta de minimum 15 luni;
- compatibilitate doar cu automobilele echipate cu sistem isofix;
- inaltimea copilului e elementul decisiv in alegerea produsului corect.

Scaunele iSize sunt disponibile in 3 categorii diferite: de la 0-85 cm (aproximativ gr.0+, mereu rear-facing), 0-105 cm (aproximativ gr.0/1/2, rear-facing pana la 76 cm) si 100-135 cm (aproximativ gr. 2/3, forward facing).


Pentru moment, standardul iSize va convietui cu standardul de siguranta R44/04. Chiar daca iSize poate parea, la o prima privire, un mod mai clar de a se facilita alegerea scaunului auto, R44 este inca relevant avand in vedere diversitatea de produse si numeroasele certificari trecute cu brio.

Afiseaza: 1-23 din 23 produse

 Filtre

Suport clienti 9:00-17:00

+40720970774 contact@sportdeals.ro
425 097

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!